Két hét alatt éltek a lehetőséggel és elkapkodták a korábban is rendkívül népszerű KKV Technológia hitel megemelt keretét is a vállalkozások. A hitelprogram „B” hitelcélját 34 milliárdos kerettel április 12-én nyitották meg újra, április végére pedig az egészet lekötötték az igénylők. Ennek köszönhetően összesen mintegy 800 vállalkozás juthat kedvező forráshoz, ügyletenként átlagosan 50 millió forinthoz. A valóban nulla százalékos kölcsönt ágazati megkötés nélkül vehették igénybe a mikro- és kisvállalkozások likviditásuk biztosításához és forgóeszköz finanszírozásra egyaránt.

A KKV Technológia Hitelprogram B hitelcéljának rendkívüli sikerességét mutatja, hogy a program 34 milliárd forinttal megemelt hitelkeretét már teljesen le is fedték hiteligénnyel az érdeklődők. Összességében elmondható, hogy ezzel összesen több mint 800 hazai vállalkozás kaphat segítséget likviditási gondjainak enyhítésére. Az átlagos ügyletméret 50 millió forint – közölte a Magyar Fejlesztési Bank április végén. 
A pénzintézet a Mikro-, Kis- és Középvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram (GINOP-8.3.5-18) „B” hitelcélját április 12-én nyitotta meg újra. A cégek működési költségeik finanszírozására, illetve a szükséges készletek beszerzésére is igénybe vehették a kölcsönt, a korábban is rendkívül sikeres hitelprogram ügyletenként igényelhető maximális összege 80 millió forint volt. 
A hitel öt éves futamidővel vehető fel, a valóban nulla százalékos kamat miatt csak a tőkét kell törleszteni, az előtörlesztés pedig költségmentes. Ágazati megkötés nem volt, a program célja – a korábbi átdolgozott feltételrendszernek megfelelően – a mikro-, kis- és középvállalkozások zavartalan likvid működésének segítése. A hitelcél lehetett készletbeszerzés és a működési költségek finanszírozása (köztük akár a bérek fizetése) is.