Egyéb

Kiosztották az idei Junior Prima Díjakat a magyar tudomány kategóriában

Idén 17. alkalommal adták át a Magyar Tudományos Akadémia épületében a Junior Prima díj magyar tudomány kategóriájának díjait. Az elismeréseket Erdei Annától, az MTA főtitkár-helyettesétől, Zátrok Ildikótól a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettesétől és Dr. Sipos-Tompa Leventétől, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatójától vehették át a díjazottak.

A Magyar Fejlesztési Bank és a Prima Primissima Alapítvány 2007-ben hívta életre a Junior Prima Díj magyar tudomány kategóriáját. Az elismerést azok a fiatal tudósok kaphatják, akik kimagasló tudományos munkájukkal, nemzetközi eredményeikkel, oktatási- és közösségépítő tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar tudomány fejlődéséhez. A díjazottak kiválasztásáról, az egyetemektől, kutatóintézetektől érkezett jelölések alapján, szakmai zsűri döntött.

A Junior Prima Díj „Magyar Tudomány” kategória idei győztesei:

Sipos-Tompa Levente, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója köszöntő beszédében elmondta: „A Junior Prima díjazottak körét az MFB egyfajta közösségként, családként tartja számon, hiszen ők egy kicsit az MFB történetének is részeivé váltak. Igyekszünk követni pályafutásukat, eredményeiket és biztosítani számukra a nyilvánosságot, hogy ezekről hírt adhassanak az tudomány iránt érdeklődők felé. Mert számukra, számunkra is fontos, ha a tudomány világában feltett kérdéseik nemzetközi szinten sem maradnak visszhang nélkül.”

A Junior Prima „Magyar Tudomány” kategóriában az MFB 2-2 millió forinttal támogatja a díjazottakat. A bank a jövőben is kötelességének és felelősségének érzi, hogy támogassa a fiatal tehetséges kutatókat céljaik elérésében és pályafutásuk kiteljesítésében.

A Magyar Fejlesztési Bank ezúton is gratulál a Díjazottaknak!