Krízis Tőkeprogram I

A Hiventures tőkeági finanszírozást kínál a bajba jutott KKV-knak és nagyvállalatoknak

A program célja

A Hiventures célja a tőkeági finanszírozás, mely likviditáshoz juttatja a pénzügyi gondokkal küzdő cégeket, itthoni és külföldi felvásárlások esetén támogatja a hazai kézben maradást, illetve fejlesztésekhez, beruházásokhoz biztosít forrást.


Célzott vállalkozások


1. RESTRUKTURÁLÁSI FÓKUSZ
Tőkeági finanszírozás az ebben az évben nehéz helyzetbe került nem pénzügyi vállalkozások - kkv-k és nagyvállalatok - számára, növekedési pályára történő visszaállítás céljából.


2. TRANZAKCIÓS FÓKUSZ
Cél, olyan belföldi vagy külföldi felvásárlási, ill. összeolvadási (M&A) tranzakciók finanszírozása, amelyben vagy a felvásárló társaság legalább többségi magyar tulajdonban van (KKV és nagyvállalat), vagy az összeolvadás révén létrejövő vállalat (KKV vagy nagyvállalat) többségi tulajdona magyar kézben marad. 


3. GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FÓKUSZ
Olyan beruházásokhoz tőkeági finanszírozás nyújtása, amelyek valamely okból nem finanszírozhatók kizárólag önerőből és hitelből (pl. nincs elegendő önerő, a megtérülés túl hosszú, a beruházás / fejlesztés magas kockázatú, innovatív megoldást is tartalmaz stb.), ugyanakkor megvalósulásuk a hazai gazdaság szempontjából fontos.

Termékparaméterek

Rendelkezésre álló hazai forrás
150 milliárd forint


Igényelhető finanszírozás
500 millió – 15 milliárd Ft


Tulajdonrész
kisebbségi tulajdonrész


Elvárt hozam
5-15%


Lejárat: maximum
10 év


Preferáltan zárt konstrukció

A forrás felhasználható hitelkiváltásra, forgóeszköz finanszírozásra, beruházásra, részesedésvásárlásra, fejlesztésfinanszírozásra, forgótőke finanszírozásra.

Hogyan tudom igénybe venni?

Az igényléssel kapcsolatban további információkat a Hiventure honlapján olvashat.

Kapcsolódó dokumentumok