KKV Mentő Tőkeprogram

A Hiventures gyors finanszírozási segítséget kínál a bajba jutott KKV-k részére

A program célja

Cél azon vállalkozások tőkefinanszírozási támogatása, amelyek a koronavírus miatt kialakult gazdasági helyzet következtében pénzügyi nehézségekkel küzdenek, de alapvetően nyereséges és életképes cégek, viszont nem, vagy nem elégséges mértékben jutnak hitel- vagy más finanszírozáshoz.


A finanszírozás megoldja a hazai KKV-k átmeneti likviditási problémáját, így segít a jelenlegi válság túlélésében, emellett elkerülhetővé teszi a megszűnésükből fakadó negatív hatásokat, és támogatja a vállalkozások magyar kézben maradását.


A sztenderdizált és gyorsan elérhető programmal az átmeneti likviditási probléma elhárítható, melyhez a már meglévő programok is jól illeszkednek. Egy opcionális második körös tőkebefektetési rész felhasználható lehet akár fejlesztésre, felvásárlásra, növekedésre, így a program nem csak az átmeneti helyzet megoldásában,  hanem a versenyképesség növelésében is szerepet tud játszani.


Termékparaméterek

Rendelkezésre álló hazai forrás
41 milliárd forint


Igényelhető finanszírozás
50 millió – 250 millió Ft befektetési összeg (maximum a 2019-es árbevétel fele)


Finanszírozás formája
tőke + tagi kölcsön


Tulajdonrész
fix 1%


Elvárt hozam
évi 5,1%


Lejárat
maximum 8 év


Tagi kölcsön futamidő
7 év

 

Zárt konstrukció: a céltársaság és a tulajdonosok visszavásárlási joga a folyósítást követően nyílik meg és a 7. év végéig gyakorolható. Befektető eladási joga a  tulajdonosok és a céltársaság felé a 7. év végétől nyílik meg és 8. év végéig gyakorolható. 


A befektetési összeg felhasználható a válság hatásaként felmerült/jelentkező tartozások rendezésére (kifizetetlen bérek, adók, szállítók), a következő hónapok negatív működési cash-flow-jának fedezésére, a fennálló esedékes hitel- és kamattörlesztésre, továbbá indokolt esetben beruházásra is.

Hogyan tudom igénybe venni?

Az igényléssel kapcsolatban további információkat a Hiventures honlapján olvashat.

Kapcsolódó dokumentumok