Tevékenységi körtől függetlenül igényelhetővé vált a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsöne. A hitelt már azok a vállalkozások is igényelhetik, amelyeknek nem a meghatározott ötvenöt TEÁOR-kód szerinti a főtevékenységük. Náluk azonban feltétel a 25 fő alatti létszám, továbbá a 100 millió forint alatti árbevétel és a legalább 30 százalékos árbevétel csökkenés 2019-hez viszonyítva.

Bármely mikro-, kis- és középvállalkozás igényelheti a 10 millió forintos, Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt az MFB Pontok széles elérhetőséget nyújtó országos hálózatában, a Takarékbank Zrt., a Budapest Bank Zrt., valamint az OTP Bank Nyrt., az MKB Bank Nyrt. és a Gránit Bank Zrt. megkülönböztetett fiókjaiban.

A Magyar Fejlesztési Bank március elején kezdte meg a rendkívül kedvező hitel forgalmazását, amelyet első körben csak a válság gazdasági hatásaival közvetlenül érintett szektorok cégei vehettek fel. Az igénylés feltételeinek módosítása fokozatosan egyre nagyobb vállalkozói kör elérését tette lehetővé, mostanra pedig tevékenységi körtől függetlenül minden olyan cég, egyéni vállalkozó, nonprofit kft. vagy egyesület számára nyitottá vált a hitelfelvétel lehetősége, amelynek a bevételeit jelentősebb mértékben érintette a válság. 
Az olyan vállalkozások, amelyek főtevékenysége nem tartozik a meghatározott ötvenöt TEÁOR-kód egyikébe sem, akkor igényelhetik a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt, ha 2020-as árbevételük (a már lezárt beszámolójuk szerint) több mint 30 százalékkal csökkent a megelőző évihez képest és nem érte el a 100 millió forintot. Feltétel, hogy a vállalkozás munkavállalói létszáma (éves átlagos állományi létszám) 2020-ban ne legyen nagyobb 25 főnél. 

A kölcsön feltételei rendkívül kedvezők: a futamidő a legutóbbi döntésnek megfelelően  fix tíz év (általában ezt is igénylik a vállalkozások), a hitel ez idő alatt végig kamatmentes, az első három évben pedig nem is kell feltétlenül törleszteni, hiszen kérhető türelmi idő. A hitelhez nem kell önerő, összege 1 és 10 millió forint között lehet és a hitelösszeg fedezheti az elmúlt időszakban jelentősen csökkent vagy elmaradt bevételű vállalkozások működési költségeit, tehát felhasználható bérekre, járulékokra, rezsire és készletfinanszírozásra is, vagyis nagymértékben segítheti az újraindulást.

Azok a vállalkozások –szállodák és éttermek, mozik, konferencia- és rendezvényszervezők, színészek, előadóművészek és színházak, múzeumok, vidámparkok és állatkertek, edzőtermek és edzők, masszőrök, kereskedők és szolgáltatók, ipar- és műszaki cikk kereskedők, textil-, bútor- és ruhaboltosok, virágosok, órások, fodrászok és kozmetikusok– amelyek a korábban meghatározott 55 tevékenységi kör egyikébe tartoznak, továbbra is az árbevétel változásától függetlenül jogosultak a kölcsönre (a hitelbírálat függvényében).