Második vidéki egységét nyitja Székesfehérváron a Stilianos – a babauszoda hálózat növekedését a Magyar Fejlesztési Bank és az MGV Zrt. azzal segíti, hogy zöldmezős projekteket is finanszíroz kedvező feltételekkel.

„Az első uszoda megnyitása és az SHD babaúszás módszerének kidolgozása után tudtam, hogy képtelen leszek több egységet egyedül úgy irányítani, hogy megőrizzem azt a minőséget, amit adni szeretnék. Olyan megoldást kellett keresnem, amelyben garantált, hogy a partnerek ugyanolyan elkötelezettséggel üzemeltetik az uszodát, ahogyan én magam tenném” – mondja Varga Vivien, a Stilianos Babuszoda Franchise ügyvezető igazgatója. Az, hogy a Stilianosnak bővülésre van szüksége azonban nem volt kérdés, hiszen az érdeklődés akkora volt a gyermekek igényeire épülő rendszer iránt. A Stilianos különlegességét nem csupán az adja, hogy egy kifejezetten baba- és gyerekúszásra fenntartott intézményben, kifejezetten a kiscsoportos foglalkozásokra tervezett medencékben, klórmentes (UV-fénnyel és aktív oxigénnel fertőtlenített) vízben foglalkoznak a kicsikkel. Az egyedi vízi készség- és képességfejlesztő foglalkozás segítségével a gyermek nem csak vízbiztonságot szerez, de más készségei is jobban fejlődnek: javul a gyerekek figyelme, emlékezete, térbeli tájékozódása, mozgáskoordinációja is.
A módszert és az uszoda-rendszert ma már tíz helyszínen lehet kipróbálni, az első kilenc fővárosi és főváros-környéki uszodát tavalyelőtt követte a győri egység. Ezt a legelső franchise partnerük nyitotta meg, mégpedig az MGV Zrt. közvetítésével a Magyar Fejlesztési Bank hiteléből. Mint Varga Vivien mondja: olyan finanszírozó partnert sikerült találniuk, amely felismerte a koncepcióban rejlő üzleti potenciált és nem a lezárt üzleti évek és a meglévő számok alapján ad kölcsönt. 
Ez is segített abban, hogy ő is úgy gondolja: érdemes lehet egy olyan egység megnyitásán gondolkodni, amelyet maga üzemeltet. „Egy több mint tíz tagból álló franchise hálózat rendszergazdájának sem áll rosszul, ha több egysége van. Ugyanakkor az operatív működtetésben szerzett tíz éves tapasztalat már ad annyi magabiztosságot, hogy belevágjak a második saját egységünk létrehozásába” – mondja, hozzátéve: a hitelképességben is most ért el addig, hogy a beruházáshoz szükséges önerőt biztosítani tudják.
Ugyanakkor a franchise hálózat bővítéséhez is jól jön az a tapasztalat, amelyet a székesfehérvári új babauszodájuk létrehozásával szerez. A tudás közvetítése, a módszertan átadása, az oktatók és uszodavezetők képzése, a folyamatos innováció eddig is a franchise része volt, hiszen a tapasztalatokat beépítették a rendszerbe, így tudnak egyre nagyobb segítséget adni az intézmények kialakításához és működtetéséhez. Ezt most már kiegészíti a finanszírozási tudás is, ami több, mint egy egyszerű hitelfelvételi ismeret: előnyt jelent, hogy az MGV Zrt. és az MFB megismerte a projektet, látja, hogyan működik máshol egy Stilianos Babauszoda, így egy új jelentkező is nagyobb eséllyel juthat kedvező forráshoz. 
Varga Vivien célja az országos hálózat létrehozása és bár a pandémiás helyzetben – leginkább a kijárási korlátozások idején – két hónapig zárva voltak az uszodák, ám a babaúszás népszerűsége nem csökkent: bár igyekeznek mindenkinek helyet találni, azért a jobb időpontokra mindenütt várólisták alakultak ki.

Az MGV Magyar Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztő Zrt. a Magyar Fejlesztési Bankkal együttműködő pénzügyi vállalkozás. 
Az MGV mikro-, kis-, és középvállalkozások számára kínál rugalmas, gyors és kedvező hitelfelvételi lehetőséget. Fő profilja a kisvállalkozások hitelezése, de nemrégiben megnyitották széftermüket is. Az MGV Zrt. bevallottan az egyik fontos céljának tekinti, hogy olyan mikro-, kis- és középvállalkozásokat is finanszírozzon, amelyek valamilyen oknál fogva a bankoknál kiszorultak a finanszírozhatóság köréből. Az MGV Zrt. erősségei közé tartozik a gyorsaság, a rugalmasság és az előminősítés pontossága.

Az MGV Zrt. a hitelezésben a szokásos bankári biztosítékok (pl. ingatlanfedezet) mellett, de a kereskedelmi bankoknál sokkal gyorsabban és egyszerűbben nyújt hiteleket a vállalkozóknak - akár kezdő vállalkozásoknak is!
www.mgv.hu
 

Kategória: Interjú Publikálva: