Fogalomtár

Összetartók.hu: egy nyelvet beszélünk

Fogalomtárral bővült a Magyar Fejlesztési Bank Csoport és a vállalkozók közös oldala

Több mint száz, a pénzügyi életben és így a Magyar Fejlesztési Bank Csoport programjainak leírásai és feltételei között is használt kifejezést magyaráz el az Összetartók.hu fogalomtára, hogy segítse a vállalkozók tájékozódását. Az összeállítás közérthetően írja le, pontosan mit is takarnak egyes szakkifejezések megkönnyítve ezzel a tájékozódást.
 

Üzleti fogalomtár


A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Csoport azért hozta létre az Összetartók.hu oldalt, hogy segítse, ösztönözze a vállalkozói kapcsolatok megszületését, egy olyan vállalkozói közösség létrejöttét, ahol a tagok – ha a mostani helyzetben nem is állhatnak a való életben közel egymáshoz, de-  kiállnak egymásért és tudásukat, tapasztalataikat megosztva segítenek a nehéz és emiatt új lehetőségeket igénylő időkben is. Az MFB és a Csoporthoz tartozó cégek éppen ezért nem csak az oldal létrehozásával és működtetésével kívánnak segíteni, de a tudás megosztásával is – ezért jött létre a fogalomtár, ahol a banki szolgáltatásoknál, a pénzügyi életben használt kifejezések magyarázatát lehet megtalálni.
Az MFB Csoport programjainak leírásában és feltételei között számtalan olyan szakkifejezést, pénzügyi, gazdasági fogalmat találunk, amelyeket elsőre nehezebb lehet pontosan érteni. Nem vagyunk mindentudók, még egy pénzügyekben jártas szakember tudása is szorulhat felfrissítésre, ha olyan újszerű ajánlattal találkozik, amivel addig nem dolgozott. Egy kisebb, néhány fős vállalkozástól pedig sokszor irreális elvárás, hogy a vezetője egyszerre értsen a saját szakmájához és üzletéhez, a marketinghez, meg persze a munkatársak motiválásához, miközben a pénzügyi szakkifejezések területén is legyen annyira otthon, hogy igazán eredményesen tárgyalhasson a bankjával. 
Ha nem vagy biztos abban, hogy tudod, mi a különbség a kamat és a hozam, a saját erő és a saját forrás között és mi köze mindennek a fedezethez, valamint némi magyarázatra lenne szükséged, ha a támogatásintezitás mértékéről írnak vagy beszélnek, akkor biztosan Neked találták ki az Összetartók.hu oldalon a fogalomtárat.
Az Összetartók.hu-n található fogalomtár áttekinthető rendszerben tartalmaz indulásként több mint száz kifejezést, ami fokozatosan tovább bővül – a jelenlegi tervek szerint több mint kétszáz pénzügyi kifejezés magyarázatát tartalmazza majd. Az egyes fogalmak külön dossziékba gyűjtve is elérhetők, így egy adott téma iránt érdeklődve, összeszedve is meg lehet találni őket, legyen szó finanszírozási, garancia, hitel kérdésekről, az MFB Csoportról, az MFB Gazdaságélénkítő Programról vagy éppen azokról a mutatószámokról, jellemzőkről, amelyek előfordulnak a programok leírásaiban, feltételeiben. Egyebek közt van dossziéja például a vállalkozások életútjának is.
Az Összetartók.hu fogalomtára nem csupán akkor jelenthet segítséget, ha hitel felvételét tervezve szeretnénk pontosan megérteni a feltételeket, hanem akkor is, amikor pénzügyi lehetőségekről tájékozódunk, tehát mindenkinek ajánlott az olvasgatása, aki képezni szeretné magát a pénzügyi, gazdasági szakterület nyelvhasználatára. A fogalomtár rendszeresen bővül és megújul: aktualitását folyamatosan ellenőrzik, tartalmát tekintve és az esetleges hibák javításában az olvasók jelzéseit is szívesen fogadják a szerkesztők.